Honda CBR 1000RR Fireblade 2017 Sedang Fasa Terakhir Pandu Uji?

by -0 views
Honda CBR 1000RR Fireblade 2017 Sedang Fasa Terakhir Pandu Uji? Jika anda berharap bahawa Honda CBR 1000RR 2017 akan menjadi mesin yang baru dalam kategori Superbike, adakah mungkin akan mengecewakan seluruh peminat permotoran dunia?
Ini kerana gambar yang di siarkan di Twitter seolah-olah menunjukkan bahawa Honda Fireblade 2017 akan mendapat perubahan kosmetik yang besar untuk model tahun yang akan datang.
Walaupun gambar yang di tampilkan seolah menunjukkan bahawa Honda CBR 1000RR mempunyai reka bentuk fairing baru yang radikal, perbandingan yang lebih dekat dengan casis (lihat gambar) menunjukkan bahawa mesin ini adalah hanya generasi semasa dengan pakaian baru.

Honda CBR 1000RR Fireblade 2017

Walaupun kualiti imej kurang bagus, rangka dan lengan ayun kelihatan reka bentuk yang sama. Lebih jelas, enjin kelihatan hampir sama dengan model semasa Honda CBR 1000RR.
Dalam imej di di bawah, beberapa perkara seolah jelas menunjukkan perubahan reka bentuk dari model 2016 ke 2017. Melihat kepada kedudukan corak bolt dan pangsi swingarm, Honda CBR 1000RR 2017 di gambarkan muncul untuk mengesahkan mesin berkenaan adalah kenaikkan taraf dari model 2016.
Bahagian rearsets kelihatan sama, juga di pasang dalam kedudukan yang sama. Begitu juga bolts pemasangan enjin di lengkuk bingkai casis juga adalah di tempat yang sama (menunjukkan bahawa kedua-dua mesin berkongsi casing enjin), kerana merupakan tempat pemasangan untuk subframe belakang.

Honda CBR 1000RR Fireblade 2017

Penutup klac juga adalah lebih kurang sama, dengan mata paksi sama dengan Honda CBR 1000RR 2016.
Paling menarik walaupun  adalah penutup / patch yang boleh di lihat pada bingkai, dekat di depan pada model Honda CBR 1000RR 2017. Ini betul-betul akan meliputi lubang yang terdapat pada casis 2016, di mana hos radiator dari laluan biasa kembali ke enjin.
Bukan itu sahaja yang menggunakan semula reka bentuk casis generasi sebelumnya, tetapi ia juga menunjukkan kekurangan perubahan pengeluar Jepun membawa kepada model superbike Honda untuk 2017 secara keseluruhannya.
Dengan memberi tumpuan kepada apa yang baru, selain daripada rupa fairings di kemaskini, satu-satunya perkara yang kita boleh lihat ialah subframe yang di reka semula, pemasangan ekor, dan ekzos yang lebih mematuhi peraturan euro4.
Sudah tentu gambar ini mmebuatkan kita tertanya apakah perubahan teknikal nadi enjin, jadi mungkin Honda telah membuat beberapa perubahan teknikal menarik untuk enjin empat silinder sebaris 1 liter ini.
Kita pasti menjangkakan suite kawalan elektronik penuh pada Honda CBR 1000RR 2017, dengan alat kawalan cengkaman dan alat bantuan tunggangan lain akhirnya di pasang pada mesin ikonik ini.
Honda CBR 1000RR Fireblade 2017
Mudah-mudahan, khabar angin mengenai superbike V4 superbike akan muncul untuk menjadi kenyataan, yang akan menjadi mesin homlogasi khas untuk Honda, dalam jumlah terhad dan tag harga tinggi, manakala Honda CBR 1000RR Fireblade 2017 akan berfungsi untuk menjadi penyelesaian superbike yang lebih mampu dimiliki oleh orang ramai. Masa akan menentukkan…