Imej Pertama Superbike Ducati V4 Muncul

by -0 views
Imej Pertama Superbike Ducati V4 Muncul setelah beberapa berita panas mengenai Ducati tersebar. Pertama, pengumuman bahawa “Edisi Akhir” Ducati 1299 Panigale yang akan debut di Laguna Seca.
Imej Pertama Superbike Ducati V4 Muncul
Kemudian, berita bahawa Harley-Davidson mungkin menjadi pemilik Ducati Motor Holding, selepas berita mengenai divestasi Ducati dari Volkswagen Group telah berputar di kalangan perniagaan untuk lebih baik beberapa bulan terakhir.
Dan sekarang, kita dapat melihat gambar pertama projek superbike Ducati V4, ihsan dari sumber permotoran dari Belgium, MaxxMoto.
Apa yang boleh dikatakan, superbike Ducati V4 baru ini mempunyai beberapa ciri menarik yang dapat kita lihat. Yang jelas ialah swingarm tunggal dan ekzos underslung, yang tidak terlalu banyak perbezaan dari reka bentuk Panigale.
Superbike Ducati V4 akan meneruskan reka bentuk casis “frameless” Ducati, dengan headstock, swingarm, dan rangka bawah belakang yang dipasang terus ke enjin.
Mudah dilihat adalah bank silinder belakang enjin, yang lebih jauh di belakang casis daripada yang kita lihat dengan mana-mana enjin Ducati, termasuk model perlumbaan GP Desmosedici.
Ini amat penting, kerana ia akan memberi kesan besar kepada keseluruhan luaran dan dalaman mesin, dan mungkin dapat membantu Ducati dalam menyelesaikan masalah keseimbangan casisnya sebelum ini.
Enjin V4 ini juga di katakan akan meminjam elemen reka bentuk dari kedua-dua reka bentuk enjin Superquadro v-twin, dan Desmosedici V4 – mempunyai silsilah yang berpusat di bawah pukulan Ducati’s MotoGP.
Lain-lain seperti sistem fork elektronik di hadapan, yang mungkin terdiri daripada unit semi aktif dari Öhlins, dan sistem suspensi monoshock belakang yang tidak dipasang di sisi, yang mana mungkin berada di tempat yang lebih tradisional (kita tidak dapat melihatnya dalam Gambar).
Imej Pertama Superbike Ducati V4 Muncul
Kami menjangkakan untuk melihat debut hebat superbike Ducati V4 akhir tahun ini pada bulan November, di pameran EICMA di Milan. Pasti ramai yang tidak sabar menanti butiran lebih terperinci tentang mesin V4.