Movistar Yamaha MotoGP 2017 Di Lancarkan Di Madrid

by -0 views
Movistar Yamaha MotoGP 2017 Di Lancarkan Di Madrid dengan pelumba utama Valentino Rossi mendapat rakan sepasukan baru Maverick Vinales dan yang paling di tunggu tentulah semua peminat teruja untuk melihat bagaimana rekabentuk baru Yamaha YZR-M1 2017 dengan corak grafik penaja utama Movistar.
Movistar Yamaha MotoGP 2017 Di Lancarkan Di Madrid
Skuad yang berpangkalan di Itali ini telah terbang ke ibu pejabat Telefónica di Sepanyol pada minggu terakhir cuti musim sejuk – sebelum ujian rasmi MotoGP ™ pertama 2017 bermula di Litar Antarabangsa Sepang di Malaysia pada 30 Januari.
Dalam tiga musim lalu, legenda Itali dan Juara Dunia sembilan kali Valentino Rossi telah menjadi pencabar kejuaraan dan berakhir sebagai naib juara, dan kini di sertai bekas juara Moto3 2013 iaitu Maverick Vinales.
Vinales di serap ke Movistar Yamaha MotoGP dalam kelas perdana tahun ini selepas Yamaha tertarik pada penampilan sulungnya bersama pasukan Suzuki Ecstar, termasuk menang perlumbaan di GP British di Silverstone musim lalu. Vinales juga terpantas dalam ujian pertama bagi 2017 di Litar de la Comunitat Valenciana pada bulan November – sesuatu yang luar biasa bagi saingan seteru mereka.
Komen Valentino Rossi mengenai Movistar Yamaha MotoGP Team dan YZR-M1 2017 “Selepas rehat musim sejuk, pelancaran pasukan dan motor baru sentiasa masa yang sangat menarik untuk semua orang, bukan sahaja pada kami, pelumba dan pasukan, tetapi juga untuk peminat. Secara jujur, saya gembira untuk memulakan musim baru ini. Ujian pra-musim di Sepang akan menjadi sesuatu yang menarik, kami berada di tahap terbaik dan ia juga kali pertama saya akan menunggang YZR-M1 keluar di landasan yang betul dalam musim 2917 ini.
“Ini merupakan tahun keempat Movistar sebagai penaja utama pasukan dalam tempoh tiga tahun lepas, kami menikmati beberapa persaingan yang hebat dan hasil yang hebat dan musim ini sasaran tetap sama:. Untuk berdaya saing lagi dan berjuang untuk kemenangan dalam setiap perlumbaan . Saya mempunyai rakan sepasukan yang baru yang kuat dan saya fikir kita boleh mempunyai banyak keseronokan musim ini.”
Movistar Yamaha MotoGP 2017 Di Lancarkan Di Madrid
Komen Maverick Vinales mengenai Movistar Yamaha MotoGP Team dan YZR-M1 2017 “Selepas ujian di Valencia dan Malaysia saya merasa gembira dengan keadaan mesin dan inilah level yang saya mahukan. Seluruh pasukan Movistar Yamaha MotoGP tidak sabar untuk memulakan musim ini kerana kita tahu kita boleh berada pada tahap 100% dan bersaing di bahagian hadapan.
Movistar Yamaha MotoGP 2017 Di Lancarkan Di Madrid
“Hari ini kita di pertontonkan M1 baru dan ia kelihatan cantik, kalau boleh saya mahu menunggang ia sekarang! Ketika saya masih kanak-kanak, saya pernah menonton Valentino menunggang M1 dan kini saya di sini pada majlis pelancaran pasukan, ia seperti mimpi yang menjadi kenyataan! Saya amat gembira dan bermotivasi dan saya bersedia untuk memberikan semua yang saya ada. Saya ingin mengucapkan terima kasih pada Yamaha, Movistar dan sudah tentu pasukan. Mereka telah menyambut saya dengan baik, jadi ia adalah satu permulaan yang baik untuk musim ini sudah.
Movistar Yamaha MotoGP 2017 Di Lancarkan Di Madrid
“Secara jujur ​​saya katakan, saya agak terkejut merasa pasukan seperti keluarga sendiri, kerana di luar yang anda lihat pasukan ini sangat serius dan profesional, tetapi sebaik sahaja saya masuk ke dalam garaj saya rasa yang luar biasa. Saya sangat gembira berada di sini, di ibu pejabat Telefónica di Madrid, dan terima kasih kepada semua orang untuk datang untuk menyokong kami. Ia akan menjadi tahun yang hebat! “
Movistar Yamaha MotoGP 2017 Di Lancarkan Di Madrid
Movistar Yamaha MotoGP Team 2017 secara rasmi di perkenalkan oleh Izaskun Ruiz dan MotoGP ™ ‘s Dylan Gray, yang mengalukan Rossi dan Vinales ke pentas bagi sesi soal jawab.
Movistar Yamaha MotoGP 2017 Di Lancarkan Di Madrid
Kemudiannya di sertai oleh General Manager of Motorsports Division & YMC MotoGP Group Leader, Kouichi Tsuji,  Managing Director of Yamaha Motor Racing, Lin Jarvis dan Movistar Yamaha MotoGP’s Team Director, Massimo Meregalli, yang menerangkan secara terperinci mengenai pembangunan teknikal YZR-M1 2017 serta prospek penunggang baru yang memberangsangkan. Luis Miguel Gilperez, Presiden Telefónica España, juga menarik perhatian dan menjelaskan strategi Movistar dan dedikasinya kepada MotoGP – sebelum pelancaran rasmi pasukan dan M1 2017.
Majlis tersebut menyaksikan Yamaha YZR-M1 2017 dengan warna baru lebih segar. Serta logo Movistar baru, logo Blue Core di tambah sebagai elemen reka bentuk baru pada M1, manakala warna biru Yamaha pada keseluruhan YZR-M1 memberikan kemasan bergaya.
Paling menarik logo Movistar ‘M’ yang lebih menonjol. Kerjasama mendalam antara kedua-dua entiti ini di cerminkan pada YZR-M1 2017, yang menampilkan logo Movistar baru pada kedua-dua belah fairing dan hadapan YZR-M1.
Secara keseluruhan Yamaha YZR-M1 2017 di lihat lebih ramping dan padat, rekaan casis baru merupakan penyumbang utama, sistem elektronik yang merupakan otak bagi M1 ini telah di perhalusi bagi melancarkan kawalan, bagi mengelakkan enjin M1 Rossi berasap seperti musim lalu, dan ianya kini lebih mantap di selekoh dan ketika brek.
Movistar Yamaha MotoGP 2017 Di Lancarkan Di Madrid
Yamaha Factory Racing dan gergasi telekomunikasi Sepanyol Telefónica menandatangani satu perjanjian perkongsian lima tahun dalam kelas perdana pada tahun 2014, dengan Movistar menjadi pasukan penaja utama. Dalam tempoh tiga tahun lalu Yamaha dan Telefónica bersama bersemangat untuk inovasi meletakkan asas bagi kejayaan, menyebabkan tiga kejuaraan semusim pada 2015 dan juara pasukan pada 2016.
Lin Jarvis,  Managing Director of Yamaha Motor Racing menyatakan “Sejak tiga tahun lepas, kita telah menunjukkan bahawa pasukan kami adalah sangat kompetitif dan kerjasama kami dengan Movistar telah membawa hasil yang besar dalam dan di luar trek. Movistar dan Yamaha adalah dua jenama yang mempunyai banyak sejarah di kejohanan MotoGP dan kami bangga kerjasama kami semakin kuat setiap musim. Oleh itu, seolah-olah tidak lebih daripada pemasangan membentangkan 2017 YZR-M1 di rumah Movistar, yang Distrito Telefónica di Madrid.
Movistar Yamaha MotoGP 2017 Di Lancarkan Di Madrid
Reka bentuk grafik baru YZR-M1 2017 lebih menyerlah, lebih biru dan penjenamaan Movistar yang sangat jelas pada fairing. Pelancaran Movistar Yamaha MotoGP dan logo pasukan baru yang melambangkan kerjasama kuat antara kedua-dua syarikat kami. Kita lihat hari ini bukan sahaja sebagai permulaan rasmi musim 2017 tetapi juga permulaan bab seterusnya dengan barisan pelumba baru kami ia adalah satu permulaan baru dan slogan Movistar “We Choose to Make History” sudah pasti sangat sesuai dan kami akan berusaha sehingga berjaya.
Maverick Vinales menyertai kami kerana dia mencari kejuaraan kelas MotoGP pertamanya dan Valentino Rossi sudah pasti inginkan kejuaraan kesepuluh MotoGP. Kedua-duanya tidak sabar-sabar untuk mencapai matlamat mereka dan ghairah untuk memenangi perlumbaan dan yang paling penting mempunyai saingan baik di hadapan. Dengan penuh dedikasi dan komitmen jurutera dan kakitangan pasukan musim ini, saya yakin kita berada dalam satu lagi musim yang menarik dan kompetitif.”
Nampaknya Movistar Yamaha MotoGP Team 2017 dan Yamaha YZR-M1 2017 seperti sudah menemui ramuan hebat untuk persaingan musim ini, tak mustahil Valentino Rossi dan Maverick Vinales akan dominasi MotoGP 2017. Kita semua pasti tidak sabar untuk permulaan pusingan pertama MotoGP Doha Qatar.